Cinemalone is Back!

been a long time

It’s been way, way a long time since I last wrote a review on this movie blog. The last post “Taree Zamen Par” was written in February 2015, which was more than a year ago.

Since joining SAUDIA as a cabin crew last year, I practically have been busy with flight schedules and managing my cabin crew community. I watch movies when I have days off and every time I travel somewhere, I always try to watch movies at the local cinemas.

I watched movies in Amman, Hyderabad, and recently Paris. Each of them was interesting, there was always something unusual that I found amusing. But to me the greatest movie experience so far is in Jakarta, my hometown, and no cinemas yet so far that can beat the feeling. Hmm, I might as well write about this cinema experience later..

Anyway, this is just a short update to let you know that this blog is not dead. I will be back for more updates soon!

PS: I might start writing reviews in English and this blog will not only contain movie reviews, but also other related articles. Stay tuned, it’s gonna be a lot of fun!

via GIPHY

Use Facebook to Comment

comments

6 Comments

  • Paskalis Damar AK June 18, 2016 at 12:22 pm

    Welcome back! So glad to know that you’ve watched movies from different parts of the world. Been dreaming to do that for some time, but I still get stuck here. Gonna wait for your cinematic reviews from world’s most fascinating theatres!

    Cheers!

    Reply
    • dearmarintan September 28, 2016 at 12:45 pm

      @Paskalis Damar AK: Hi, Paskal! It used to be only in my dreams, too… but then my determination, prayer and effort aligned together and made my dreams come true. Traveling and getting paid for it 🙂 Sorry for late reply, but hey thanks for dropping by! And I’ll start writing again before my memories gone and the movies that I watched become out-of-date, hahaha.. Until then, please keep coming back to this blog. Any comments are highly appreciated 🙂

      Reply
  • Gerry September 21, 2016 at 11:36 am

    Salam,
    Senang bisa bertemu sesama penggiat blog movie. Ditunggu update terbarunya, *klo bisa bahasa indonesia saja xixi…:-)
    Semangat

    Reply
    • dearmarintan September 28, 2016 at 12:47 pm

      @Gerry: Hai, Gerry.. gimana bisa nemu blog ini? Cerita dong, hehehe.. maunya tetep nulis review sih, tapi sepertinya nulis dalam Bahasa Inggris lebih leluasa aja menurutku.. Yang tetap dalam Bahasa Indonesia, ya cuma blog personalku aja sejauh ini. Untuk blog film, supaya tingkat keterbacaannya lebih luas kayanya lebih baik ditulis dalam Bahasa Inggris deh.. but we’ll see ya.. kalaupun akhirnya aku memutuskan untuk nulis dalam Bahasa Inggris, semoga aja mudah dimengerti ya, Ger.. thanks a lot udah mampir dan nulis komen di sini. Main lagi yaaa 🙂

      Reply
  • Gerry October 8, 2016 at 3:22 pm

    Begini ceritanya….
    Kemaren mencoba googling, bukan kemaren saja sebenarnya, sesuai mood tepatnya. Keyword yang dipakai movie blogger indonesia. Muncul lah beberapa blog, alasannya karena saya juga punya blog film, tapi bukan penulis pro. Nulis seadanya tentang kesan2 selama menggeluti hobi film. Misalnya tiap nonton film X bawaannya banyak nyamuk, tiap nonton film Y bawaanya ketiduran, seperti itu liputannya.
    Menjumpai blog film, buat saya bisa jadi referensi tentang film apa yg belum ditonton dan preview nya.
    So, keep watching cinema, enjoy the flight, enjoy the travel, and keep sharing the stories 🙂

    Reply
    • dearmarintan October 17, 2016 at 2:53 pm

      @Gerry: You’re back! hehehe 😀

      Udah baca belum tulisan baru di blog ini? Mudah-mudahan udah dan menghibur ya, hehehe.. aku belum kesampean nulis tentang pengalaman nonton di bioskop di luar negeri. Sebenarnya udah mulai nulis draftnya untuk pengalaman nonton di Paris beberapa bulan lalu, cuma aku lupa di mana naro foto-fotonya.. Kan tulisan tanpa foto kurang afdol ya nanti dikira hoax lagi sama pembaca hehehe 🙂

      Ohya, aku coba mampir ke blog film kamu ya… penasaran pengen baca.. Sebenernya aku juga nulis ini ga pro, kok, biasa aja.. cuma memang aku senang nulis informal aja, entah gimana gaya nulis reviewku sekarang setelah sekian lama vakum nulis. Apalagi sekarang switch ke Bahasa Inggris, bukan hal yang mudah juga. Nulis untuk bisa dipahami banyak orang dalam Bahasa Inggris aja udah menantang banget apalagi nulis dalam Bahasa Inggris yang bisa menghibur pembaca dari berbagai kalangan. Lebih susah lagi ya hahaha~

      Gapapa nulis seadanya, yang penting tetap nulis. Tulisan seadanya bisa diedit kapan aja jadi lebih kece, tapi tanpa tulisan ya ga akan ada karya apa-apa. Ya kan? 🙂 sekali lagi makasih ya udah mampir lagi dan komen lagi di blog ini.. kalo ada saran dan kritikan ditunggu banget. Thanks a lot 🙂

      Reply

Leave a Reply

%d bloggers like this: